Zlato a bronz z Polska pro Vojtu Havlíčka

V termínu 6. -8. 9. 2024 se trojice pardubických juniorů ve složení Barbora Kulhánková (WS, XD), Adam Burget (MS, MD) a Vojtěch Havlíček (MD, XD) zúčastnila mezinárodního turnaje série „Junior International Challenge“ ADAMIETZ Polish U19 Open v polském městě Strzelce Opolskie.

Adam, který v singlu plnil roli nasazené pětky, po prvním jasně vyhraném kole s Polákem Maciejem Slanianou, překvapivě skončil po těsné prohře proti Kryštofu Coufalovi z pražského Proseku. V druhém kole deblu s hamerským Adamem Srncem doplatili na těžký los, kde je po bojovném výkonu vyřadili následní vítězové celého turnaje z Thajska.

Bára v dámském singlu vybojovala dvě kola, kdy po epické bitvě s polskou Oliwií Surowiec již nestačila v kole třetím na druhou nasazenou Marii Koriaginu z Ukrajiny. V mixu s hradeckým Lukášem Tvrdíkem, po prvokolovém walkoveru, vyhráli v druhém kole nad polským párem Gwiazdea / Kaletka, ale následně skončili ve třetím kole na raketách silného polského páru Morawski / Janko.

Vojta, který se turnaje účastnil v rámci reprezentačního výjezdu, zde obhajoval loňské vítězství v mužském deblu s brněnským Patrikem Hrazdírou. To se sice nepovedlo, protože podlehli v semifinále výborně hrajícím Italům Danti / Piccinin, ale chuť si spravili s Kateřinou Koliášovou z pražského Hamru ve smíšeném deblu, který z pozice nasazené čtyřky vyhráli, a získali první mezinárodní společnou zlatou medaili v kategorii U19.

Všem mladým Pardubákům přejeme hodně štěstí do zbytku sezóny.

DH

výsledky