Vojta Havlíček a Adam Burget vezou z Oliver Czech U17 International z Českého Krumlova zlato a stříbro

V Českém Krumlově se od 7. 4. do 9. 4. 2022 konal jeden z největších mládežnických turnajů na našem území – Oliver Czech U17 International. Turnaje se účastnili hráči z 16 evropských zemí.

Naši hráči se v nabité evropské konkurenci vůbec neztratili a dokráčeli až do sobotních finálových bojů a obsadili příčky nejvyšší.

Vojta Havlíček s Katkou Koliášovou (SK Hamr Praha) berou zlato v mixu, když ve finále porazili anglický pár Jia Bin Jee a Lucy Brierley 21:15, 21:13.

Adam Burget spolu s Ondrou Šolarem (Montas Hradec Králové) dokráčeli do finále deblu, kde prohráli po velmi dobrém výkonu s polským párem Mikolaj Morawski a Krzystof Podkowinski 22:20, 21:17.

Zde se ohlíží za turnajem redaktor Czech badminton.cz, pan Jan Nováček a trenér reprezentace Oskar Martínez. Převzato z webu Czechbadminton.cz

Jedno z nejpříjemnějších překvapení připravili pro tuzemskou veřejnost Adam Burget s Ondřejem Šolarem v deblu. “Porazili opravdu dobré hráče a zahráli skvělý turnaj,“ chválil východočeské duo Martínez. Burget se Šolarem na cestě za největším kariérním úspěchem ve čtyřhře zdolali i nasazené jedničky z brněnské líhně badmintonu – Josefa Ciróka s Patrikem Hrazdírou. Tažení za titulem nakonec až v samotném finále zastavili Poláci Mikolaj Morawski a Krzystof Podkowinski.

Vítězství pro české barvy v kategorii mixu. Kateřina Koliášová se dala pro tuto sezonu dohromady s Vojtou Havlíčkem a jde jim to parádně. V Českém Krumlově neztratil třetí nasazený pár jedinou sadu. V semifinále zvládl koncovky s Němci Philippem Eulerem a Constanze Winnefeld, aby ve finále předvedl doslova koncert proti silnému anglickému páru ve složení Jia Bin Jee a Lucy Brierley. Vítězstvím 21:15, 21:13 dokonali Havlíček s Koliášovou velmi úspěšný ročník OLIVER U17 International. 

výsledky  |  fotogalerie